Διμερείς Σχέσεις
Βουλγαρία
Οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Βουλγαρίας συνήφθησαν το 1880, εξελίχθηκαν σταδιακά και έχουν ανέλθει σε αξιοσημείωτο επίπεδο. Αναπτύσσονται εποικοδομητικά, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς και ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά την ένταξη της Βουλγαρίαςστο ΝΑΤΟ (29.03.2004) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (01.01.2007).
Στην ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια λειτουργούν Προξενικό Γραφείο, Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας, Γραφείο Ακολούθου Άμυνας και Γραφείο Αστυνομικού Συνδέσμου. Πλην της Πρεσβείας στηνΑθήνα, η Βουλγαρία διατηρεί και Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Διμερείς Σχέσεις
Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία, δείτε εδώ...
Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Βουλγαρίας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...
Η συγκοινωνία στη Σόφια είναι ενίοτε πυκνή και δημιουργούνται σημαντικές κυκλοφοριακές καθυστερήσεις. Το οδικό δίκτυο είναι επαρκές, κυρίως προς την κατεύθυνση του Μπουργκάζ. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στον αυτοκινητόδρομο (Α79) προς τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Περιστασιακά, η λειτουργία του αεροδρομίου της Σόφιας επηρεάζεται από το φαινόμενο της ομίχλης.
Στοιχεία επικοινωνίας Ελληνικών Αποστολών
Σόφια
Πρεσβεία
Επικεφαλής Αρχής: Αλέξιος Μάριος Λυμπερόπουλος, Πληρεξούσιος Υπουργός Β'
Σόφια
Προξενικό Γραφείο
Πρόξενος: Ευαγγελία Θεοδωροπούλου, Γραμματέας Πρεσβείας Α'
Σόφια
Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων
Επικεφαλής: Δημήτριος Мίχας, Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β'
Σόφια
Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας
Επικεφαλής: Θεοδώρα Πέτρου, Σύμβουλος Επικοινωνίας Α'