Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Β. Κορέα, δείτε εδώ...
Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες της Β. Κορέας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...
Αρμόδια η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Σεούλ.
Διμερείς Σχέσεις
Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας από το 2001, μετά την υπογραφή, στην Αθήνα, Πρωτοκόλλου για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, στις 8 Μαρτίου 2001. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη Βόρεια Κορέα από την Πρεσβεία Σεούλ, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Πρεσβεία της στη Ρώμη. Οι σχέσεις των δύο χωρών περιορίζονται σε σπάνιες επαφές, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η ειρηνική επίλυση του Βορειοκορεατικού Ζητήματος με διπλωματικά μέσα αποτελεί τη μόνη διέξοδο, ως ένα πρώτο βήμα για τον μακροπρόθεσμο στόχο της απoπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου και την εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις κυρώσεις των ΗΕ,και τις επιπρόσθετες της Ε.Ε. (αυτόνομα περιοριστικά μέτρα),κατά της Β. Κορέας.
Σε ό,τι αφορά στις εκκλησιαστικές σχέσεις, η Ιερά Μητρόπολη Κορέας, ιδρυθείσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2004, διατηρεί στην Πιονγκγιάνγκ μία οργανωμένη ενορία.