Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024
greek bulgarian
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια arrow Νέα arrow ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) "Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης" (Master in Southeast Europeann Studies)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) "Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης" (Master in Southeast Europeann Studies)

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000. Το διεθνές αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας του "Δικτύου Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης" ("Universities/Southeastern Europe", Project-Πρόγραμμα "U/SEE") - με συμμετέχοντα Πανεπιστήμια: το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, το Πανεπιστήμιο του Σαράγεβο, το Πανεπιστήμιο της Σόφιας St. Kliment Ohridski, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd της Βουδαπέστης, το Πανεπιστήμιο Sts Cyril and Methodius των Σκοπίων, το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, το Πανεπιστήμιο του Μάριμπορ, το Πανεπιστήμιο της 'Αγκυρας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το Π.M.Σ. κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, τελούσε υπό την αιγίδα του Συμφώνου Σταθερότητας για την Νoτιοανατολική Ευρώπη (ΝΑΕ).

Κύριος σκοπός του Π.M.Σ. είναι να παρέχει εξειδικευμένη γνώση για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και να συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων και των προοπτικών των κοινωνιών της ΝΑΕ. Πέραν των πανεπιστημιακών του στόχων, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτνίασης και ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στις χώρες της περιοχής.

Το Π.M.Σ. "Σπουδές ΝΑ Ευρώπης" έχει ενταχθεί στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Φ.Ε.Κ. 1883/15-10-1999 τεύχος Β') και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master's Degree) στις Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Συντονιστική Επιτροπή εξαιρεί από δίδακτρα του Προγράμματος φοιτητές από τις  ακόλουθες χώρες (οι οποίοι, όμως, δε λαμβάνουν υποτροφία από κάποια άλλη πηγή):

Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο (βάσει της απόφασης 1244 των Η.Ε.), Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Περισσότερα για το Πρόγραμμα στον δικτυακό τόπο του Π.M.Σ.