Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
Η Ελλάδα στη Χιλή arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Ο Έλληνας Σεφ Κωνσταντίνος Αυγουλής θα είναι ο διεθνής καλεσμένος στο γαστρονομικό Φεστιβάλ Mercado Paula Gourmet, Σαντιάγο 22-25.10

Ο Έλληνας Σεφ Κωνσταντίνος Αυγουλής θα είναι ο διεθνής καλεσμένος στο γαστρονομικό Φεστιβάλ Mercado Paula Gourmet, Σαντιάγο 22-25.10

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Parque Araucano στο Σαντιάγο το 8ο γαστρονομικό φεστιβάλ «Mercado Paula Gourmet». Το φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα και θα παρουσιάσει τις τελευταίες γαστρονικές τάσεις μέσω 150 εκθετών. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα μαγειρικής, εστιατόρια, γευστικές δοκιμές και ζωντανή

Ο Έλληνας σεφ Κωνσταντίνος Αυγουλής του ξενοδοχείου Iconic της Σαντορίνης είναι ο διεθνής καλεσμένος του Mercado Paula Gourmet και θα παραδώσει μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 στο Centro de Cocina Paula θα μαγειρέψει μαζί με τον Marcelo Cicali, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Liguria. Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 στο Centro de Cocina Paula  θα μαγειρέψει μαζί με τον Massimo Funari, σεφ του Rivoli και το γαστρονόμο Begoña Uranga.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στο www.paula.cl

Το περιοδικό «PAULA» στο τεύχος Ιουλίου 2015 έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή. Στο πλαίσιο αυτό προβλήθηκε ιδιαίτερα και η χώρα μας ως εκπρόσωπος της μεσογειακής διατροφής και η συντακτική ομάδα του περιοδικού επισκέφθηκε τα ελληνικά νησιά Κρήτη και Σαντορίνη.  Μπορείτε να διαβάσετε όλο το αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή εδώ.

Δείτε εδώ, επίσης, το άρθρο της Πρέσβεως κας Αγλαΐας Μπαλτά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.