- Αρχική
- Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ
- Η Ελλάδα και η Κροατία
Επικαιρότητα
Υπηρεσίες
- Επικοινωνία
Προώθηση ελληνικής γαστρονομίας στην Κροατία: Διοργάνωση δείπνου και Master Class από Έλληνα chef στο πλαίσιο Taste the Mediterranean Festival (Σπλιτ, 6-7.10.2023)
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κροατία, η ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων συμμετείχε στο Taste the Mediterranean Festival (Σπλιτ, 6-7 Οκτωβρίου 2023), τη σημαντικότερη εκδήλωση γαστρονομίας στη χώρα, που συγκεντρώνει κορυφαίους chefs απ’ όλο τον κόσμο. Με στόχο την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, ο Executive Chef Χρήστος Άμαντος προετοίμασε ελληνικές γεύσεις για το μενού γνωστού εστιατορίου του Σπλιτ, συνοδευόμενες από επιλογή ελληνικών κρασιών, ενώ η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κροατία, κα Α. Κατζουρού παρέθεσε δείπνο σε δημοσιογράφους και επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας.
Σε master class που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα, ο Έλληνας Chef παρουσίασε, σε κοινό σπουδαστών και επαγγελματιών από τον χώρο των τροφίμων, συνταγές βασισμένες σε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα και το ελαιόλαδο.