Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
Η Ελλάδα στη Δημοκρατία της Κορέας arrow Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κορέαςarrow Μνημεία προς τιμήν της συμμετοχής του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον Πόλεμο της Κορέας

Μνημεία προς τιμήν της συμμετοχής του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον Πόλεμο της Κορέας

1. Μνημείο Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα:


Προς τιμήν των 195 νεκρών, των 610 τραυματιών και των συνολικά 4.992 Ελλήνων πολεμιστών που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία της Κορέας κατά τη διάρκεια του Κορεατικού Πολέμου, η Νοτιοκορεατική κυβέρνηση ανήγειρε Μνημείο στην πόλη Yeoju (Γιότζου) το 1974. Στο Μνημείο αναγράφονται τα ονόματα των 195 Ελλήνων πεσόντων.

Από το καλοκαίρι του 2018, η Ελληνική Πρεσβεία συνεργάζεται με τον αρμόδιο Δήμο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Πατριωτών και Βετεράνων για τη μεταφορά του Μνημείου σε καταλληλότερη τοποθεσία.

Το Μνημείο ευρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση (παρατίθεται στην αγγλική και την κορεατική), πλησίον δημοσίου χώρου στάθμευσης και ανεφοδιασμού κεντρικής οδικής αρτηρίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

(그리스군참전기념비) Greek War Memorial, Bondu-ri, Ganam-myeon, Yeoju-gun, Gyeonggi-do, Republic of Korea

대한민국 경기도 여주군 가남면 본두리 그리스군참전비

Τηλ: +82 31-882-2900

Στους κάτωθι συνδέσμους ευρίσκεται χάρτης της διαδρομής με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ):

●    https://goo.gl/maps/BK1CJXawB9E2 (Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon-Μνημείο) Απόσταση: 105 χλμ περίπου-3,5 ώρες με ΜΜΜ/2,5 ώρες με αυτοκίνητο.

●    https://goo.gl/maps/x8aUyQoD6Jt (Κεντρικός Σταθμός Σεούλ, Seoul Station-Μνημείο) Απόσταση: 65 χλμ περίπου-2,5 ώρες με ΜΜΜ/1,5 ώρα με αυτοκίνητο.













2. Πολεμικό Μουσείο Κορέας (Σεούλ)

Τα ονόματα Ελλήνων Πεσόντων του Πολέμου της Κορέας βρίσκονται αναγεγραμμένα εντός  του Πολεμικού Μουσείου της Κορέας στη Σεούλ. Στον προαύλιο χώρο του ίδιου Μουσείου έχει αναγερθεί αναθηματική στήλη προς τιμήν της ελληνικής συμμετοχής στον Πόλεμο της Κορέας.

Πληροφορίες μετάβασης και ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου στον κάτωθι σύνδεσμο: https://www.warmemo.or.kr/newwm/eng/main.jsp









3.  Κοιμητήριο Ηνωμένων Εθνών του Πολέμου της Κορέας (Μπουσάν)

Το 1961, με δαπάνη της Ελληνικής Κυβέρνησης, ανεγέρθη ένα μαρμάρινο μνημείο στο Κοιμητήριο των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Μπουσάν, σε ανάμνηση της Ελληνικής συνεισφοράς στον πόλεμο της Κορέας. Το Μνημείο φέρει την επιγραφή “Η Ελλάς τιμώσα τα τέκνα της”.

Πληροφορίες μετάβασης και ωραρίου λειτουργίας του Κοιμητηρίου στον κάτωθι σύνδεσμο: http://english.visitkorea.or.kr/enu/ATR/SI_EN_3_1_1_1.jsp?cid=264405

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019