Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024
Η Ελλάδα στo Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνέντευξη Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Τζέντα κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου στο μηνιαίο περιοδικό ALAM ARRAJOL

Συνέντευξη Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Τζέντα κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου στο μηνιαίο περιοδικό ALAM ARRAJOL

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Τζέντα κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου στο μηνιαίο περιοδικό ALAM ARRAJOL (κυκλοφορία 40 χιλιάδες αντίτυπα). Νοεμβρίου 2012


Επικεφαλίδα: Οι σχέσεις μας με το Βασίλειο …δυνατές και ειλικρινείς.


Οι Ελληνο-Σαουδαραβικές σχέσεις είναι σχέσεις δύο ισχυρών ιστορικών πολιτισμών, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και επιβεβαιώνει ο κ. Χρόνης Πολυχρονίου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τζέντα. Άνθρωπος που επιδεικνύει μεγάλο ζήλο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, εργαζόμενος  εντατικά για την επίτευξη αυτού του στόχου  βάση των πολιτικών και οικονομικών γνώσεων που απέκτησε κατά την διάρκεια της πολυετούς διπλωματικής του θητείας.

• Μπορείτε παρακαλώ να μας ενημερώσετε γενικότερα για την Ελλάδα?

Η κρίση δεν επηρεάζει τον "σταθεροποιητικό ρόλο" της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Παρά την τρέχουσα οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, η Ελλάδα συνεχίζει να πιστεύει στην πολιτική της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τις αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, συμμετέχοντας ενεργά σε μια σειρά από αποστολές του ΟΗΕ και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο: στο Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν, καθώς και στις προσπάθειες καταπολέμησης της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, δεδομένου ότι τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα ευθυγραμμίζονται με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας.

Η ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα για τις χώρες της περιοχής και την παγκόσμια κοινότητα. Η Ελλάδα διατηρεί ιστορικούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού με τους γείτονές της στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μετά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης, οι χώρες κινούνται προς την οικοδόμηση δημοκρατικών θεσμών.

Ωστόσο, δεν έχουμε δει επιτυχή αποτελέσματα παντού. Στη Συρία, διαδηλώσεις αντιμετωπίζονται με άρματα μάχης και με βαναυσότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε καλέσει τον πρόεδρο Άσαντ να ανοίξει το δρόμο για μια μεταβατική αρχή, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της συριακής κοινωνίας. Ωστόσο, είμαστε ακόμα σε ένα παρατεταμένο αιματηρό αδιέξοδο που θέτει σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον του συριακού λαού και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.
Η νέα τριμερής κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, υλοποιεί ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ώστε να βελτιωθεί η μακροοικονομική προοπτική, υλοποιώντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η προσπάθεια αυτή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ήδη το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά. Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία ανέκτησε πάνω από το 50% της ανταγωνιστικότητάς της προς τους παγκόσμιους εμπορικούς εταίρους της, ενώ το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα είναι σε θετική πορεία.

Είμαι βέβαιος και θα το δείτε, ότι η Ελλάδα  θα τα καταφέρει, καταθέτοντας για ακόμη μια φορά τη διαχρονική της προσφορά στον πολιτισμό, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, στη ναυτιλία, στο εμπόριο και αφήνοντας επιπλέον παρακαταθήκες στην παγκόσμια κληρονομιά.

• Θα μας δώσετε μια ιδέα για την αποστολή του Προξενείου στην Τζέντα.

Η Ελλάδα διατηρεί από την αρχαιότητα στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Η περιοχή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης γειτονιάς της Ελλάδας και κατά συνέπεια συμπεριλαμβάνεται εκ των πραγμάτων στις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Η αποστολή μας είναι να αξιοποιήσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Σαουδικής Αραβίας και να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς. Στους άμεσους στόχους μας είναι επίσης, η αναβάθμιση των θεσμικών σχέσεων της χώρας μας με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC), υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και της ενίσχυσης του ρόλου και της παρουσίας του εν λόγω Οργανισμού στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής.

Η επίσημη παρουσία της Ελλάδος στην Τζέντα υπερβαίνει την πεντηκονταετία. Από την δεκαετία του 60 υπήρχε Πρεσβεία στην πόλη και από την δεκαετία του 80 που μεταφέρθηκε στο Ριάντ, λειτουργεί εδώ το Γενικό Προξενείο. Στην δικαιοδοσία του Γενικού Προξενείου Τζέντας υπάγονται όλες οι δυτικές επαρχίες της Σαουδικής Αραβίας.

• Ποιος είναι ο αριθμός των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα και τι μορφής υπηρεσίες τους παρέχετε προκειμένου να έλθουν για προσκύνημα στην Σαουδική Αραβία στην διάρκεια του Hajj ή της Omra?

Στη Ελλάδα διαβιούν πάνω από μισό εκατομμύριο μουσουλμάνοι, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός άνω των εκατό χιλιάδων είναι Έλληνες πολίτες, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι και εν γένει όλοι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα διαβιούν σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο ισονομίας και ισοπολιτείας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα έχει συνταγματικά κατοχυρώσει την ελευθερία στη θρησκευτική πίστη όλων των πολιτών. Ειδικότερα για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας έχουν ληφθεί μέτρα που ευνοούν και διευκολύνουν την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με την δημοκρατική παράδοση και τις ανθρωπιστικές πολιτισμικές αξίες της Ελλάδας και σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές που υιοθετεί και εφαρμόζει η ευρωπαϊκή οικογένεια. Στη Θράκη λειτουργούν 300 τεμένη, με 3 Μουφτήδες και 370 περίπου Ιμάμηδες. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που δημιούργησε πρόσφατα το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα κυρίως από την Ασία και την Αφρική, η πολιτεία, προχωρά στην ανέγερση και λειτουργία μεγάλου τεμένους και στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι που ταξιδεύουν στην Σαουδική Αραβία, έρχονται οργανωμένα συνήθως κατά την διάρκεια του Hajj ή της Omra, μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων, τα οποία φροντίζουν με κάθε λεπτομέρεια για την εδώ παραμονή τους.

• Υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα απευθείας πτήσεις από την Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα?

Πιστεύω ότι από την προσεχή άνοιξη θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα. Από επαφές μας με την διοίκηση της Saudi Airlines γνωρίζω ότι γίνονται  προσπάθειες για επανέναρξη των πτήσεων από Τζέντα και Ριάντ προς Αθήνα.  Πληροφορούμαι επίσης και η αεροπορική εταιρεία Hermes Airlines, ζήτησε και έλαβε άδεια για απευθείας πτήσεις Αθήνα - Τζέντα. Η έλλειψη απευθείας πτήσεων αποτελούσε ανασχετικό μέχρι τώρα παράγοντα για τον τουρισμό μας και για αυτό προσπαθούμε να εξαλείψουμε την δυσκολία αυτή.  Θεωρούμε ότι  με την έναρξη απευθείας πτήσεων από Τζέντα και  Ριάντ για Αθήνα, θα επανέλθει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

• Ποια η διαδικασία και τι πιθανότητες έχει να πάρει κάποιος Visa προκειμένου να επισκεφτεί την Ελλάδα ?

Οι  Σαουδάραβες είναι πάντα καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και μπορείτε να πάρετε τουριστική βίζα πολύ γρήγορα και εύκολα. Θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού για να έλθετε στο Προξενείο με το διαβατήριό σας, την ταυτότητά σας, κράτηση εισιτηρίου και ξενοδοχείου και μια ταξιδιωτική ασφάλεια. Επί τόπου, λαμβάνουμε τα βιομετρικά σας στοιχεία, φωτογραφία - δακτυλικά αποτυπώματα (διαρκούν για πέντε χρόνια στο σύστημα) και σε δυο ημέρες η βίζα σας είναι έτοιμη. Κοστίζει 60 ευρώ συνολικά και ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρώπης που ανήκουν στο σύστημα Σένγκεν.

• Πώς βλέπετε τις διμερείς  σχέσεις και ποιός είναι ο όγκος της εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών;

Οι στενοί δεσμοί της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο αποτελούν σταθερή παράμετρο της εξωτερικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής. Και αυτό δεν είναι απλά ρητορική. Για την Ελλάδα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αυτό είναι η χώρα με την οποία έχουμε επιτύχει ειλικρινείς στενούς δεσμούς φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας.
Οι πολιτικές σχέσεις στηρίζονται σε στερεά θεμέλια και ενισχύονται από την αίσθηση ότι ανήκουμε από κοινού σε μια γεωγραφική περιοχή με μεγάλη πολιτική, πολιτιστική και οικονομική σημασία.

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδος - Σαουδικής Αραβίας προσδιορίζονται από την συμμετοχή των δύο χωρών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα και του Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών Κόλπου για την Σαουδική Αραβία.

Σε διμερές επίπεδο, η Συμφωνία Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας του 1988, προβλέπει τη σύγκληση Μικτών Διυπουργικών Επιτροπών για την αντιμετώπιση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επιδίωξή μας είναι η εν λόγω ΜΔΕ να συγκληθεί το συντομότερο, ώστε να δοθεί μια νέα ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις. Ο όγκος των διμερών συναλλαγών έφθασε το 2011 τα 1,6 δισ. Ευρώ, με τη χώρα μας να καταγράφει έλλειμμα 1,17 δισ. Ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εισαγωγές περισσοτέρων και άλλων νέων προϊόντων από την Ελλάδα προκειμένου να εξισορροπηθεί το εμπορικό μας ισοζύγιο. Οι εισαγωγές μας από την Σ. Αραβία αφορούν κυρίως σε προϊόντα πετρελαίου, ενώ οι εξαγωγές μας σε τρόφιμα.

• Το Βασίλειο έχει προσχωρήσει ήδη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Μπορεί τούτο το βήμα να ενθαρρύνει τους Έλληνες επενδυτές να επενδύσουν στη αγορά της Σαουδικής Αραβίας?

Είναι προφανές ότι η ένταξη της Σ. Αραβίας στον ΠΟΕ από το 2005, ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων και ξένων επιχειρήσεων, αφού ενσωματώνει σταδιακά την Σ. Αραβία στην παγκόσμια και περιφερειακή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί ή/και είναι υπό εξέλιξη πολλές δράσεις για την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας καθώς και την εναρμόνιση των κανόνων προς εκείνους του ΠΟΕ, αλλά και πολλά απομένουν να γίνουν κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών (τηλεπικοινωνίες, εισαγωγείς/διανομείς,πνευματικά δικαιώματα,..) που παραμένουν σχετικά κλειστοί. Στην πράξη έχει διαπιστωθεί ανάπτυξη συνεργασιών και κοινοπραξίες (joint ventures) μεταξύ ελληνικών και επιτόπιων επιχειρήσεων στους τομείς της αγροτοβιομηχανίας, διατροφής και των κατασκευών. Παράλληλα υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας από Ελλάδα προς Σ. Αραβία με την έλευση και απασχόληση εδώ Ελλήνων Εμπειρογνωμόνων, όπως για παράδειγμα στην ανάπτυξη ιχθυοτροφείων.

• Τι υπηρεσίες παρέχονται από το προξενείο?

Το Προξενείο παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή στους Σαουδάραβες που επιθυμούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα καθώς και στους Έλληνες πολίτες και ομογενείς. Ασκεί καθήκοντα οικονομικής και εμπορικής φύσεως, καθήκοντα διοικητικής φύσεως, όπως  η τήρηση μητρώου μονίμων κατοίκων, μεριμνά για την έκδοση ελληνικών ταξιδιωτικών εγγράφων και την χορήγηση θεώρησης εισόδου σε διαβατήρια αλλοδαπών, επικυρώνει έγγραφα,  μεριμνά για κληρονομικές υποθέσεις,  διεκπεραιώνει στρατολογικά θέματα, διενεργεί μεταφράσεις,  χορηγεί πιστοποιητικά και προβαίνει σε επίδοση δικογράφων. Ασκεί καθήκοντα ληξιάρχου και συμβολαιογράφου, καθήκοντα δικαστικής φύσεως, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, καθώς και καθήκοντα που αφορούν σε θέματα επιτροπείας, κηδεμονίας και δικαστικής συμπαράστασης. Ασκεί επίσης καθήκοντα προξενικού λιμενάρχη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

• Ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας πώς βρίσκετε γενικά τη ζωή στην Σαουδική Αραβία και τι θα λέγατε ειδικά για τις γυναίκες στην Σαουδική Αραβία?

Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι την χώρα μου. Ξέρετε ότι η ζωή εδώ, ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, η μεσογειακή κουζίνα, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις μοιάζουν τόσο πολύ με την Ελλάδα. Όπως σας είπα, οι Έλληνες διατηρούμε από την αρχαιότητα στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής χερσονήσου, δεν είναι απλώς σχέσεις φιλίας, αισθανόμαστε τους Άραβες ως αδελφούς και γνωρίζω ότι το ίδιο αισθάνεστε και εσείς όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα. Η Τζέντα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη που συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη και μοντέρνα ζωή, υπάρχει έντονη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, την οποία ένας ξένος δυσκολεύεται να δει το πρώτο διάστημα, αλλά όταν οι πόρτες ανοίγουν η ζεστασιά και η φιλοξενία σας, μας εντυπωσιάζει.  Αναφορικά με την θέση των γυναικών, με ιδιαίτερη χαρά, βλέπω ότι αρχίζουν πλέον να συμμετέχουν ενεργά και δραστήρια στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, όπως συνέβη πριν αρκετά χρόνια και στην Ελλάδα, γεγονός που αναδεικνύει  την ανοικτή δημοκρατική αντίληψη που υπάρχει από πλευράς πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

• Τι σήμαιναν για εσάς και την σύζυγο σας τα εγκαίνια του Shadour?

Με μεγάλη μας ευχαρίστηση ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση να εγκαινιάσουμε μια νέα επιχείρηση σε αυτό το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης της Τζέντας και να έλθουμε σε επαφή με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας, να συζητήσουμε για τις δυνατότητες συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς και να διερευνήσουμε ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Σαουδική Αραβία. Ευχάριστη έκπληξη για μας ήταν η συνάντησή μας με τις δυναμικές και ταλαντούχες businesswomen, σχεδιάστριες ενδυμάτων, ιδιοκτήτριες του Shadour, στις οποίες ευχόμαστε κάθε επιτυχία και σε αυτή την νέα επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

• Τι είναι αυτό που εσείς θα επιθυμούσατε να πείτε στο τέλος αυτής της συνέντευξης?
Θα ήθελα να αναφέρω ότι στην Jeddah έχουν την έδρα τους ελληνικών συμφερόντων Διεθνείς Επιχειρηματικοί Όμιλοι με δραστηριότητες σε πολλές χώρες της περιοχής και με παρουσία εδώ άνω των 50 ετών. Διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας της χώρας μας και ενισχύουν τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας. Επίσης θα επιθυμούσα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους Έλληνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτήν την φιλόξενη χώρα. Ειδικότερα τους 14 Καθηγητές του Βασιλικού Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου KAUST και στους Ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου  Θαλασσίων Ερευνών, για τις επιστημονικές τους έρευνες στην Ερυθρά Θάλασσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε απόλυτους αριθμούς, μια από τις 30 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, μια χώρα με μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό, τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Μια χώρα που έχει δυναμικό ρόλο στην Ναυτιλία και στον τομέα των Μεταφορών, καθώς περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται δια θαλάσσης. Παρά την κρίση η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία έχει ηγετικό ρόλο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών. Ο στόλος υπό ελληνική πλοιοκτησία και διαχείριση συνεχίζει να έχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, τόσο σε αριθμό σκαφών (20% του παγκόσμιου στόλου) όσο και σε ικανότητα μεταφορών.

Ο Τουρισμός όμως αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς, καθώς διαθέτει πλήθος σημείων τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που επιβάλλεται να επισκεφτούν οι επισκέπτες.

Οι πρόσφατες ανταποκρίσεις των media και οι εικόνες διαδηλώσεων στο κέντρο των Αθηνών, δεν πρέπει να εμπνέουν καμία ανησυχία στον ενημερωμένο επισκέπτη καθώς αποτελούν προκαθορισμένες και περιορισμένης εδαφικής εμβέλειας εκδηλώσεις, που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα νησιά ή την υπόλοιπη χώρα αλλά ούτε και με την ευρύτερη πόλη της Αθήνας και τους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η Ελλάδα διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή και πληθώρα  εναλλακτικών λύσεων στον τομέα του θερινού και χειμερινού τουρισμού αλλά και διάφορα είδη όπως, αρχαιολογικό, συνεδριακό, αθλητικό, και πολυτελή τουρισμό, προσφέροντας υψηλής ποιότητας τουριστικές μονάδες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Συνδυάζει καταπράσινα βουνά με δάση και απαράμιλλα νησιωτικά συμπλέγματα, εξαιρετικό κλίμα, ήλιο, φώς, πεντακάθαρες παραλίες, σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με εξαιρετικό σέρβις. Σας καλώ όλους να την γνωρίσετε, να την γευτείτε και να την απολαύσετε. 

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Γενικού Προξένου κ. Πολυχρονίου