- Αρχική
- Πρεσβεία της Ελλάδος στην Μπρατισλάβα
- Η Ελλάδα και η Σλοβακία
Επικαιρότητα
Υπηρεσίες
- Επικοινωνία
Επί τρίμηνο παρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας στο ιστορικό ξενοδοχείο Devin της Μπρατισλάβας (Απρίλιος- Ιούνιος 2019)
Η Αρχή μας, σε συνεργασία με το ιστορικό ξενοδοχείο Devin και τον ΕΟΤ, εγκαινίασε την 8/4 τη δράση τρίμηνης παρουσίασης της ελληνικής κουζίνας στην Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της συνεχούς προώθησης και προβολής της τουριστικής Ελλάδας επιτοπίως. Στην ομιλία της η Πρέσβης κα Μ.Λ. Μαρινάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη "Μεσογειακή διατροφή", η οποία από το 2010 έχει εγγραφεί ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά από την Unesco. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ποιοτικό ελληνικό λάδι και στη χρήση αγνών προϊόντων στην ελληνική κουζίνα, από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Ακολούθησε παρουσίαση ελληνικών κρασιών από την εταιρεία Wineroot, η οποία εισάγει κρασιά από όλη την Ελλάδα στη Σλοβακία.
Το ελληνικό menu θα προσφέρεται από το εστιατόριο του ξενοδοχείου Devin, μέχρι την 30/6!