Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024
Η Ελλάδα στο Βιετνάμ arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο Βιετνάμ (9.12.2018)

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο Βιετνάμ (9.12.2018)

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, επισκέφθηκε το Ανόι, επικεφαλής της πρώτης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Βιετνάμ, όπου κήρυξε, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εκεί Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, την έναρξη των εργασιών της.

Ο κ. Κουίκ είχε, παράλληλα, διμερείς συναντήσεις με τον Βιετναμέζο Υφυπουργό Εξωτερικών, Bui Thanh Son και τον Υφυπουργό Σχεδιασμού και Επενδύσεων, Vu Dai Thang . Στις συναντήσεις του με τους δύο Υφυπουργούς, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Βιετνάμ, Ιωάννη Ραπτάκη, ο κ. Κουίκ ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς Βιετνάμ για την υπογραφή Συμφωνιών, τόσο στον τομέα της ναυτιλίας, όσο και στον τομέα αποφυγής της διπλής φορολογίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συζήτησε και τρέχοντα διμερή και διεθνή θέματα, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών με σύγκληση συναντήσεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο στην Αθήνα και το Ανόι. Ανανέωσε επίσης την πρόσκληση της Ελλάδας για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Πρωθυπουργού της κυβέρνησης του Βιετνάμ.

Κατά την αναχώρησή του από το Ανόι, ο ΥΦΥΠΕΞ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι συνέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση της Ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό συνεχίζονται. Σήμερα, για πρώτη φορά, Ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο Βιετνάμ, σε Ανόι και Χο Τσι Μινχ, για να διεισδύσουν στην αγορά μιας χώρας, η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σημειώνω ότι το Ανόι σε ρυθμούς οικονομικής, οικιστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, είναι η δεύτερη πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεκαεπτά Ελληνικές εταιρείες, συντονισμένες από ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒΕ, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο 48ωρο B 2 B συναντήσεις και όπως όλα δείχνουν, θα έχουν πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Είναι η πολλοστή ελληνική επιχειρηματική εξόρμηση που πραγματοποιείται σε αναπτυσσόμενες χώρες, και της Υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας, και σε χώρες που ανήκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ειδικά εδώ στο Βιετνάμ, οι Ελληνικές εταιρείες διεισδύουν σε ένα «πελατολόγιο» 100 εκατομμυρίων κατοίκων, σε τομείς όπως κατασκευές, τυποποίηση προϊόντων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, φαρμακευτική, καλλυντικά, υψηλή τεχνολογία, μεταφορές κλπ».