Εκδήλωση προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο Βελιγράδι (13.6.2024)
Εκδήλωση προβολής της Ελληνικής Κουζίνας, με τίτλο Chef’s Table, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου στο Βελιγράδι, με πρωτοβουλία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι και σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Hyatt Regency Belgrade.
Οι προσκεκλημένοι, 12 σημαντικοί Σέρβοι διαμορφωτές κοινής γνώμης στον τομέα της γαστρονομίας, είχαν την ευκαιρία να προετοιμάσουν, μαζί με τους Επικεφαλής Σεφ του Hyatt Regency Θεσσαλονίκης και UNESCO Ambassador για τη Γαστρονομία, κ. Απόστολο Αλτάνη και του Hyatt Regency Βελιγραδίου, κ. Miloš Čotra, και να γευτούν, ένα μενού έξι πιάτων, το οποίο συνοδεύτηκε από ελληνικά κρασιά και αποστάγματα που παραχωρήθηκαν από τις ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες Extra Coffee doo και Hrana Mediterana doo.
Η εκδήλωση καλύφθηκε από τη Δημόσια Σερβική Τηλεόραση (RTS), ενώ μετά το πέρας της δόθηκαν στους προσκεκλημένους υλικό για την ελληνική γαστρονομία και γαστρονομικοί χάρτες της Ελλάδας, που παραχωρήθηκαν από το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βελιγράδι.
Οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίησή για την εκδήλωση και την ευκαιρία που είχαν να δοκιμάσουν και να προβάλουν διαφορετικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, αλλά και να πάρουν ιδέες για ενσωμάτωση ελληνικών προϊόντων και συνταγών στη σερβική κουζίνα, το οποίο αποτελούσε και την κεντρική ιδέα της εκδήλωσης και του σχεδιασμού του μενού.