Εκδήλωση Ελληνικής Γαστρονομίας "Γεύσεις και Οίνοι Ελλάδας" (Μαδρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021)
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, η στοχευμένη εκδήλωση προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας «Γεύσεις και Οίνοι Ελλάδας», στη λέσχη Club Financiero Génova στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Η δράση αποτέλεσε την πρώτη προωθητική ενέργεια της ελληνικής γαστρονομίας και οίνων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα της Ιβηρικής και έγινε με φυσική παρουσία 36 στοχευμένων καλεσμένων. Συμμετέχοντες ήταν, μεταξύ άλλων, πολλά μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας της Μαδρίτης καθώς και Ισπανοί δημοσιογράφοι με εξειδίκευση στη γαστρονομία, οι οποίοι κάλυψαν το γεγονός.
Ο γνωστός Έλληνας σεφ, κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ταξίδεψε στη Μαδρίτη προκειμένου, μαζί με μία Ελληνίδα και έναν Έλληνα σεφ στην Ισπανία, να ετοιμάσουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας, που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και συνάδουν με τις διατροφικές συνήθειες των Ισπανών. Τα οκτώ πιάτα, οι τέσσερεις οίνοι και το απόσταγμα τσίπουρου, έτυχαν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τους καλεσμένους, οι οποίοι γνώρισαν τις γεύσεις και τους οίνους της χώρας μας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το Ισπανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ακαδημία Γαστρονομίας της Μαδρίτης, στο πλαίσιο των συμμετοχών της χώρας μας, με πολυπληθή θεσμική και επιχειρηματική παρουσία στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις Φρούτων-Λαχανικών (Fruit Attraction, 5-7.10.2021) και της υψηλής γαστρονομίας / ποτών (Salon Gourmets, 18-21.10.2021), που διοργανώθηκαν στην Ισπανία.