Συνέντευξη Έλληνα Πρέσβη στην ABC για την ελληνική γαστρονομία
Η ε/φ ABC δημοσίευσε (28/12/13) στις πολιτιστικές της σελίδες, ολοσέλιδο άρθρο όπου ο Πρέσβη της Ελλάδας στην Ισπανία κ. Φραγκίσκου Βέρρου παρουσιάζει την ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα και απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Maria Luisa Funes. Η συνέντευξη επικεντρώνεται στη γαστρονομία και τα προϊόντα της Ελλάδας όπως και στα πιο χαρακτηριστικά πιάτα και ποτά της χώρας μας. Αρχικά αναφέρεται ότι “οι Έλληνες νοιώθουν στην Ισπανία σαν στο σπίτι τους, βασικά γιατί βρίσκονται εδώ ήδη από τον 9ο αιώνα π.χ. οπότε και ίδρυσαν πολυάριθμες πόλεις. Ελλάδα και Ισπανία, οι δύο πόρτες της Μεσογείου είναι μέρη όπου η υποδοχή γίνεται με γενναιοδωρία και αβροφροσύνη. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία Φραγκίσκος Βέρρος, ήρθε για να κατακτήσει την Ισπανία το 2013. Και το πετυχαίνει. Υποδέχθηκε την ABC με ένα μεγάλο χαμόγελο και μεγάλη δόση προσωπικής ευχαρίστησης”.
Ο κ. Βέρρος απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την ελληνική γαστρονομία, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τις ομοιότητες με την ισπανική, ενω αναφέρεται στα ελληνικά ποτά, το ούζο και τους ελληνικούς μεζέδες. Η συνέντευξη ολοκληρώνεται με την αναφορά του κ. Βέρρου στα ελληνικά τυριά, τονίζοντας ότι πέρα από τη γνωστή φέτα υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ποικιλίες ελληνικών τυριών τις οποίες οι Ισπανοί δεν γνωρίζουν ακόμα.
Σύνδεσμος στο ίντερνετ: http://www.abc.es/estilo/gastronomia/20131228/abci-embajada-grecia-201312262123.html