ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να πάμε, κυρίες και κύριοι, στα προγραμματισμένα θέματα της εκπομπής, να συνδεθούμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών, την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Κυρία Υπουργέ, γεια σας.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Καλημέρα, κύριε Πάικε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Υπουργέ, πριν πάμε στα θέματα για τα οποία σας παρακάλεσα να μιλήσουμε, βλέπω αυτό το πρωτοσέλιδο των «Νέων» για τη Φουκουσίμα των Βαλκανίων, ένα πυρηνικό εργοστάσιο πολύ παρωχημένης τεχνολογίας στη Ρουμανία, το οποίο είναι κίνδυνος - θάνατος για οτιδήποτε συμβεί εκεί, περίπου στη γειτονιά μας. Κάνουμε κάτι για όλα αυτά; Για το Kozloduy, για τα τούρκικα, για τα ρουμάνικα κάνουμε κάτι;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Φυσικά και κάνουμε και μπορώ να σας πω και τα πρώτα αποτελέσματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πείτε μας.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Καταρχάς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, πήρε σαφή θέση, η οποία είναι διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, ότι δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα η πυρηνική ενέργεια. Το λέω αυτό γιατί κατά καιρούς ακούμε διάφορα λόμπυ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το έχει πει ο Πρωθυπουργός, έχει δεσμευτεί.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Και βέβαια η σεισμογένεια της ευρύτερης περιοχής μας είναι από τα βασικά θέματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, όμως ξέρετε και να μην κάνουμε εμείς, και να μην είναι επιλογή μας εμάς, όταν είναι όλων των γύρω μας, καταλαβαίνετε ότι δεν εξασφαλιζόμαστε από τίποτα, έτσι;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Γι’ αυτό λοιπόν και δένει απόλυτα με το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκεί ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ξεκάθαρη θέση, πρώτα από όλα ότι πρέπει επειγόντως να γίνει αυστηρότατος έλεγχος όλων των πυρηνικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα των παλαιοτέρων, για τις οποίες τίθεται θέμα αν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βέβαια.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εκεί εμπίπτουν και εγκαταστάσεις γειτονικές μας. Επίσης ο Πρωθυπουργός επέμεινε και μάλιστα ρητά ότι υπάρχει και ζήτημα με τις γειτονικές μας χώρες είτε αυτές είναι κράτη - μέλη όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, που αναφερθήκατε, είτε σχεδιαζόμενοι σταθμοί όπως ο σταθμός Akkuyu της Τουρκίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βέβαια.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σ’ αυτό πρέπει να σας πω ότι επέμεινε ιδιαίτερα κατά την Σύνοδο της Παρασκευής και μάλιστα ζήτησε – και αυτό είναι κάτι το οποίο γενικά έγινε και αποδεκτό – ότι τα θέματα πυρηνικής ασφάλειας και συμμόρφωσης πρέπει να θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι του κοινοτικού κεκτημένου, άρα και οι χώρες οι οποίες έχουν ευρωπαϊκή πορεία όπως η Τουρκία να κρίνονται και με αυτή την παράμετρο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Επίσης αυτό που βγήκε από τα συμπεράσματα είναι ότι πέραν των ελέγχων θα υπάρξει και μία νέα Κοινοτική Οδηγία με αυξημένους κανόνες ασφάλειας γύρω από την πυρηνική ενέργεια, και βέβαια το βασικό είναι να υπάρξουν μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, ώστε σταδιακά το ενεργειακό μείγμα να αρχίσει να μεταβάλλεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μεταβάλλεται υπέρ της πράσινης ενέργειας, μάλιστα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Και βλέπετε τη μεγάλη αφύπνιση για τα θέματα αυτά μέσα από την τραγωδία που ζει η Ιαπωνία. Ένα κράτος που είναι από τα πιο οργανωμένα και από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα να αντιμετωπίζει με τόση δυσκολία όπως φαίνεται αυτήν την καταστροφή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τέτοιο θέμα, βέβαια.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: …και με αρκετή αδιαφάνεια δυστυχώς. Αυτή η κρίση και αυτή η καταστροφή, όλη αυτή η αφύπνιση πιστεύω θα ωθήσει και την Ευρώπη να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μακάρι. Κυρία Υπουργέ, σήμερα είναι η Διάσκεψη στο Λονδίνο για την Λιβύη, της ομάδας επαφής, 35 χώρες και η δική μας ανάμεσα, είναι εκεί ο Υπουργός, ο κύριος Δρούτσας.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, συμμετέχει ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Δημήτρης Δρούτσας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τί περιμένουμε από αυτό; Γιατί ακούμε ότι η Διάσκεψη είναι για την μετά Gaddafi εποχή, μάλλον την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων. Δηλαδή τί είδους σχεδιασμός επιχειρείται να γίνει εκεί;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι κρίσιμο θέμα αυτό, το οποίο συζητήθηκε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δηλαδή, πρέπει η Διεθνής Κοινότητα και φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και γειτονική με την περιοχή της Μεσογείου, να αρχίσουν να υποστηρίζουν την επόμενη ημέρα. Όταν λέμε υποστήριξη, δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης. Θα πρέπει ο λαός της Λιβύης να χαράξει τη μελλοντική του πορεία, αφού υπάρξει κατάπαυση πυρός, να υπάρξει δυνατότητα πολιτικού διαλόγου ώστε να συγκροτηθεί ένα πολιτικό μέτωπο που θα οδηγήσει τη Λιβύη σε αυτή τη δημοκρατική, μεταβατική φάση. Και φυσικά η Ευρώπη θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει ένα έλλειμμα πολιτικής που είχε για τη Μεσόγειο, κύριε Πάικε, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει γενικότερο έλλειμμα εξωτερικής πολιτικής, διπλωματίας, ναι.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Υπήρχε ένα έλλειμμα πολιτικής όσον αφορά τη Μεσόγειο καθώς το ενδιαφέρον της Ε.Ε. είχε γείρει μονόπλευρα προς Ανατολάς. Αυτό ήταν κατανοητό λόγω των μεγάλων εξελίξεων που είχαμε, αλλά η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που πάντα υποστήριζε ότι στρατηγικά η Ευρώπη πρέπει να έχει μία ισόρροπη πολιτική τόσο προς Ανατολάς όσο και προς τον Νότο, τη Μεσόγειο και τη Μ.Ανατολή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα αυτό που είπατε πριν ότι ο λαός της Λιβύης θα αναλάβει τη διαχείριση των πραγμάτων και απλώς οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι θα στηρίξουν, είναι μία κουβέντα, γιατί τώρα τί διαχείριση να αναλάβει και πώς; Εν τέλει εμείς έχουμε αναγνωρίσει –μάλλον δεν έχουμε αναγνωρίσει ακόμα– αυτή την προσωρινή κυβέρνηση της Βεγγάζης;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ένα βασικό στόχο, να προστατεύσει τους αμάχους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σύμφωνοι, σύμφωνοι.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είχε το στόχο ούτε της ανατροπής του καθεστώτος, ούτε της παρέμβασης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή έχουν αρχίσει και υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν, γι’ αυτό λέω.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει πραγματική κατάπαυση πυρός, η οποία θα επιτρέψει μέσα από τη διπλωματική και πολιτική οδό την έκφραση των δυνάμεων που θέλουν να οδηγήσουν τη Λιβύη σε ένα δημοκρατικό δρόμο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Των σημερινών αντικαθεστωτικών, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί αποφεύγουμε να πούμε επισήμως ότι στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να φύγει ο Gaddafi, έτσι; Αποφεύγουμε να το πούμε.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το ψήφισμα ήταν σαφές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά, το ψήφισμα εντάξει, από εκεί και πέρα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στόχος ήταν η προστασία των αμάχων. Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι θα πρέπει τώρα στη Λιβύη, αφού γίνει η κατάπαυση του πυρός, να οργανωθεί ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο που να μπορούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του Λιβυκού λαού να εκφραστούν. Ένα πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές απ’ αυτές τις χώρες είναι ότι δεν υπάρχουν δομές και θεσμοί. Πρέπει για να μπορέσουν να εκφραστούν, να συνταχθούν, άρα θα χρειαστεί μια περίοδος μεταβατική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άντε εκεί να οργανωθούν εκλογές ή δημοψηφίσματα, έτσι; Πολύ δύσκολο πράγμα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είδατε ότι στην Αίγυπτο, που βέβαια έχει μια άλλη ωριμότητα η Αιγυπτιακή κοινωνία, άλλη παράδοση και θεσμούς, είδατε ότι έγινε το δημοψήφισμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πάλι…, εντάξει.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στη Τυνησία επίσης προχωράνε. Το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι αυτός ο αέρας της δημοκρατικής αλλαγής που βλέπουμε στον Αραβικό Κόσμο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό είναι αλήθεια. Αυτό είναι αλήθεια. Και απ’ ό,τι φαίνεται και στη Συρία, και πάει παρακάτω.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ακριβώς. Και αλλάζει όλα τα δεδομένα. Εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με σεβασμό στον αραβικό κόσμο, γι’ αυτό και βλέπετε ότι σε κάθε βήμα καλείται και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η Ευρώπη, η Δύση παρεμβαίνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αρκεί να μην είναι μόνο... Ξέρετε, οι χώρες δορυφόροι, ας πούμε, των Αράβων. Αντιλαμβάνεστε τί εννοώ.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε, η Αίγυπτος είναι ηγέτιδα δύναμη, όπως ξέρετε, και αυτή τη στιγμή δίνει και το στίγμα. Από εκεί και πέρα ο Αραβικός Σύνδεσμος εκφράζει τις Αραβικές χώρες. Βέβαια είναι κατανοητό ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες σε κάθε χώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Κυρία Υπουργέ, τελικά το πήραμε απόφαση να πάμε στη Χάγη, για την υφαλοκρηπίδα λέω, αν κρίνουμε από μια συνέντευξη του κυρίου Δρούτσα στην Hurriyet, που λέει σχεδόν καθαρά ότι μετά τις εκλογές τις Τούρκικες δεν υπάρχει εμπόδιο πια να πάμε στη Χάγη, αν δεν έχει βρεθεί λύση, που λύση δεν θα βρεθεί εν τω μεταξύ, αν ήταν θα είχε βρεθεί ήδη. Το πήραμε απόφαση να πάμε;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πάικε, αυτή είναι μία διαχρονική και πάγια θέση της Ελλάδας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, διαχρονική, πάγια αλλά παγωμένη. Πάγια και παγωμένη.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Για την Ελλάδα το μόνο θέμα προς διευθέτηση είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Από εκεί και πέρα γίνονται διερευνητικές επαφές αυστηρά με αντικείμενο μόνο αυτό. Έχει ειπωθεί και από τον Πρωθυπουργό και από τον Υπουργό Εξωτερικών, ότι στο βαθμό που δεν υπάρξει προοπτική προόδου, από εκεί και πέρα, είναι πάγια θέση μας η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, σας ρωτώ συγκεκριμένα. Η πάγια θέση μας υπάρχει, αλλά την έχουμε παγώσει κιόλας, δηλαδή δεν το έχουμε κινήσει και έχουμε ακούσει και διάφορα, γιατί όχι.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δώσαμε μια ευκαιρία σε αυτές τις διερευνητικές επαφές που γίνονται, αλλά στο βαθμό που δούμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τέτοια με τα οποία να μπορούμε να συμφωνήσουμε, γι’ αυτό το λόγο υπενθυμίζουμε την πάγια ελληνική θέση για το Διεθνές Δικαστήριο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρετε είναι η πρώτη φορά… Με συγχωρείτε, θα το πείτε. Είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι να βάζει χρονοδιάγραμμα κάποιος επίσημος. Δηλαδή ο Υπουργός είπε, μετά τις εκλογές του Ιουνίου δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσουμε πια, δηλαδή το έθεσε χρονικά.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε, με την έννοια ότι είναι κατανοητό ότι σε προεκλογική περίοδο και η Κυβέρνηση Erdogan, να έχει μία τάση εσωστρέφειας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστό. Σωστό, αλλά όταν λέει, μετά τις εκλογές, πρέπει να το περιμένουμε δηλαδή ότι θα γίνει.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά όμως τις εκλογές δεν θα υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την Άγκυρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κανένα εμπόδιο, λέτε.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αν από την πλευρά της Άγκυρας υπάρχει ειλικρινής πρόθεση, μετά τις εκλογές πλέον θα πρέπει να φανεί, θα φανεί η ειλικρίνεια των προθέσεων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ελλάδα πάντα κινείται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και αυτό το κάνουμε και από θέση αρχής στην διεθνή μας πολιτική, αλλά και γιατί αυτό συνηγορεί για τα εθνικά συμφέροντά μας. Η θέση αυτή είναι βασική μας πυξίδα, και σε όλες τις ευρύτερες εξελίξεις, όπως τώρα στη Βόρειο Αφρική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Τώρα, μιας και λέμε για τη Χάγη, πριν σας ευχαριστήσω, για πείτε μου για την υπόθεση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την προσφυγή εκεί, για το θέμα της παρεμπόδισης απ’ τη μεριά μας, στο να μπει στους Ευρωπαϊκούς και Ευρωατλαντικούς θεσμούς. Περιμένουμε κάτι, ανησυχούμε;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η χώρα μας προσήλθε με πολύ ισχυρή επιχειρηματολογία…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί, εδώ που τα λέμε, την ενδιάμεση συμφωνία την παραβιάσαμε, έτσι; Μπορεί να έχουμε δίκιο, αλλά την παραβιάσαμε.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, δεν την έχουμε παραβιάσει. Ίσα - ίσα εμείς θεωρούμε ότι είμαστε συνεπέστατοι, έχουμε δείξει πραγματικά καλή διάθεση προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνημένη λύση στο πρόβλημα του ονόματος. Ξέρετε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την απόφαση, λέτε, δεν ανησυχούμε, έτσι;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η χώρα μας έχει πάει με μία ισχυρή νομική επιχειρηματολογία, αλλά και με την εποικοδομητική στάση της όλο αυτό το διάστημα. Μία στάση, που θα σας θυμίσω, ήταν καλής και ειλικρινούς διάθεσης, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος, αλλά αντίθετα υπάρχει μεγάλη αδιαλλαξία από την πλευρά των Σκοπίων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Και μη ξεχνάτε ότι για την Ελλάδα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα, όταν τέθηκε η εθνική κόκκινη γραμμή για τη σύνθετη ονομασία, και σας θυμίζω ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Αντιπολίτευση και είχε το θάρρος να συμβάλει σε αυτήν τη γραμμή, η οποία αυτή τη στιγμή εκφράζει και τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ασφαλώς.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Άρα, λοιπόν, εμείς τα βήματα καλής θελήσεως τα κάναμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να περιμένουμε την απόφαση λοιπόν.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Να την περιμένουμε με την αυτοπεποίθηση ότι έχουμε ισχυρά νομικά και πολιτικά επιχειρήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε εικόνα πότε μπορεί να περιμένουμε την απόφαση;
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία, όπως γνωρίζετε. Θα πάρει κάποιους μήνες, μέχρις ότου να έχουμε την τελική απόφαση του Δικαστηρίου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα, μάλιστα. Κυρία Υπουργέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κι εγώ, κύριε Πάικε. Να είστε καλά. Γεια σας.
29 Μαρτίου, 2011