Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης arrow Νέα arrow Διάλεξη «Η εκπαίδευση στα χρόνια του Βυζαντίου», 21 Μαρτίου, 19:00 Σισμανόγλειο Μέγαρο

Διάλεξη «Η εκπαίδευση στα χρόνια του Βυζαντίου», 21 Μαρτίου, 19:00 Σισμανόγλειο Μέγαρο

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Διάλεξη «Η εκπαίδευση στα χρόνια του Βυζαντίου», 21 Μαρτίου, 19:00 Σισμανόγλειο Μέγαρο


Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
Σισμανόγλειο Μέγαρο

21 Μαρτίου 2018,19:00

«H εκπαίδευση στα χρόνια του Βυζαντίου»


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη έχει την τιμή να σας προσκαλέσει  στη διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιου Μαρκόπουλου υπό τον τίτλο «Η εκπαίδευση στα χρόνια του Βυζαντίου», την Τετάρτη, 21 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει σε αδρές γραμμές την  εκπαίδευση κατά τη βυζαντινή περίοδο καθώς θα παρουσιαστεί με απλούς και κατανοητούς όρους η πολιτική που άσκησε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων θα υπάρχει διαθέσιμη διερμηνεία από τα Ελληνικά στα Τουρκικά και αντίστροφα.

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στην ιστοσελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/sismanogliomegaro

Mε την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Λίγα λόγια για τον ομιλητή


Ο καθηγητής Αθανάσιος Μαρκόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής της Bυζαντινής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, ως υπότροφος του Ιδρύματος Σταθάτου, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Ερευνητής στο Kέντρο Bυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής της Bυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετακλήθηκε στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000). Είναι γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών (2011 κεξ), ενώ διατέλεσε διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (2013-2016). Tου αφιερώθηκε ο τιμητικός τόμος Myriobiblos. Essays on Byzantine Literature and Culture, Bοστώνη-Βερολίνο-Μόναχο/De Gruyter 2015. Tα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στον χώρο της βυζαντινής ιστοριογραφίας και χρονογραφίας, της επιστολογραφίας, της βυζαντινής εκπαίδευσης αλλά και της πνευματικής κίνησης και δραστηριότητας του Βυζαντίου κατά τη διάρκεια της Μακεδονικής δυναστείας.