Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης arrow Νέα arrow Διάλεξη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Η Μεσογειακή Διατροφή στην Κοινή μας Αναζήτηση για Υγεία

Διάλεξη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Η Μεσογειακή Διατροφή στην Κοινή μας Αναζήτηση για Υγεία

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Διάλεξη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Η Μεσογειακή Διατροφή στην Κοινή μας Αναζήτηση για Υγεία

Please scroll down for English

Στις 28 Απριλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 οι Επίκουροι Καθηγητές Διατροφής Αλεξάνδρα Σ. Χρήστου και Άγγελος Κ. Σικαλίδης, θα πραγματοποιήσουν ομιλία με τίτλο: «Η Μεσογειακή Διατροφή στην κοινή μας αναζήτηση για υγεία». Η ομιλία θα λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.

Η απόλαυση γευστικών υγιεινών γευμάτων ταυτόχρονα με την υιοθέτηση μίας θετικής και αισιόδοξης στάσης ζωής, αποτελούν εδώ και αιώνες τον ακρογωνιαίο λίθο της Μεσογειακής Διατροφής. Τα χαρακτηριστικά τρόφιμα του εύκρατου Μεσογειακού κλίματος όπως οι ελιές, τα σταφύλια, η πληθώρα βοτάνων και μυρωδικών καθώς και τα θαλασσινά, μεταξύ άλλων, βρίσκονται στον πυρήνα της Μεσογειακής διατροφής, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει προσελκύσει μεγάλη δημοσιότητα λόγω πολλών επιστημονικών μελετών που καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη της Μεσογειακής διατροφή στην ανθρώπινη υγεία. Καθώς οι επιστήμονες σε διάφορα μέρη του πλανήτη προσπαθούν να αποσαφηνίσουν το «γιατί» η Μεσογειακή διατροφή είναι τόσο ωφέλιμη για την υγεία, οι άνθρωποι της Μεσογείου γνωρίζουν εδώ και πολλές γενεές το «τί» πρέπει να καταναλώσουν. Αποτελεί καθήκον των επιστημόνων του χώρου της διατροφής να αξιολογήσουν και να συστηματοποιήσουν τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση και κωδικοποιημένη να την μεταδώσουν στο ευρύ κοινό. Στα πλαίσια μίας τέτοιας κοινωνικής αποστολής, το Σισμανόγλειο Μέγαρο και οι ομιλητές σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην κοινή μας αναζήτηση για υγεία στις θαλάσσιες διαδρομές της Μεσογείου...

Βιογραφικά Στοιχεία Ομιλητών:


Αλεξάνδρα Σ. Χρήστου, PhD
Η Δρ. Χρήστου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Yeni Yuzyil. Σπούδασε Επιστήμες Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ολοκήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές τις σπουδές στο πεδίο της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Maine στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη στο Κέντρο Έρευνας για τη Διατροφή του Ανθρώπου και τη Γήρανση. Το κύριο ερευνητικό αντικείμενό της αφορά το ρολό της διατροφής στην καρδιαγγειακή υγεία. Παράλληλα με τη διδασκαλία και την έρευνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των διατροφικών πρακτικών του κοινού.

Άγγελος Κ. Σικαλίδης, PhD

Ο Δρ. Σικαλίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Yeni Yuzyil. Σπούδασε Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Berkeley στη Μοριακή και Βιοχημική Διατροφή ενώ κατόπιν έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη στο πεδίο της Διατροφής και Μεταβολισμού. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα στο χώρο της παχυσαρκίας και του καρκίνου του παχέος εντέρου καθώς επίσης και στο χώρο των ιδιοτήτων των αμινοξέων σε σχέση με χρόνιες παθήσεις. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο χώρο της Ανοσοβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Στην Κωνσταντινούπολη τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα δημοσίας υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή.
Τόπος: Σισμανόγλειο Μέγαρο, Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, İstiklal Cad. No. 60, Beyoğlu
Τηλ: +902122449335+902122449335
Ηλ. Ταχυδρομείο:
Διαδικτυακός Ιστοτόπος: www.mfa.gr/turkey

Lecture in Sismanoglio Megaro: Mediterranean Diet, In Our Common Quest For Health.


On Monday, 28th of April, 2014, at 19:00, in Sismanoglio Megaro of the Consulate General of Greece in Istanbul, Assistant Professors of Nutrition Aleksandra S. Kristo and Angelos K. Sikalidis will be giving a lecture on “Mediterranean Diet, In Our Common Quest For Health”.

Enjoying flavorful, healthy meals and embracing a positive life attitude has been the cornerstone of the Mediterranean tradition throughout the centuries. Foods grown in the Mediterranean region such as olives, grapes, herbs, spices and seafood, among others, are featured in the Mediterranean diet, which has gained worldwide popularity due to the growing number of studies that document its benefits ranging from heart and brain health, to preventing cancer and prolonging life. While the scientific community today is working on delineating “why” Mediterranean diet confers multiple health advantages, the people in the region have known “what” to eat for centuries now. It is the task of Nutrition scientists and educators to evaluate and disseminate the knowledge and science of the Mediterranean diet to the public. Sismanoglio Megaro and the speakers invite you all to join our common quest for health following the seaways of the Mediterranean…

Speakers’ Biographical Sketch:


Aleksandra S. Kristo, PhD
Dr. Aleksandra Kristo, is an Assistant Professor of Nutrition at Yeni Yuzyil University in Istanbul. Aleksandra studied Nutritional Sciences at Harokopio University in Athens, Greece, completed her Master and Doctorate in Food and Nutrition Sciences at the University of Maine in the USA, and further pursued her research interests at the Human Nutrition Research Center in Aging at Tufts University in Boston, Massachusetts.  Her ongoing line of research investigates the role of diet in cardiovascular health and disease. Besides teaching and research, she enjoys helping people improve their health by changing their dietary habits.

Angelos K. Sikalidis, PhD
Dr. Angelos Sikalidis, is an Assistant Professor of Nutrition at Yeni Yuzyil University in Istanbul. Angelos studied Food Science at Aristotle University of Thessaloniki, Greece followed by studies in Molecular and Biochemical Nutrition at University of California, Berkeley (Master) and Molecular Nutrition and Metabolism at Cornell University in New York (Doctorate). He has conducted research in the areas of obesity and cancer as well as in the area of amino acid metabolism and signaling. He has also performed research at Harvard Medical School in the field of Immunology. Here in Istanbul, he is particularly interested in Public Health issues pertaining to Nutrition.
Venue: Sismanoglio Megaro, Consulate General of Greece, Istiklal Cad. No. 60, Beyoglu
Tel: +902122449335+902122449335
E-mail:
Web: www.mfa.gr/turkey