Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης arrow Νέα arrow Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Αμπέλια και κρασιά στις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου από την αρχαιότητα στους νέους χρόνους»

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Αμπέλια και κρασιά στις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου από την αρχαιότητα στους νέους χρόνους»

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Αμπέλια και κρασιά στις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου από την αρχαιότητα στους νέους χρόνους»
Please scroll down for English

Αμπέλια και κρασιά στις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου

Στις 17 Μαρτίου 2015 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η έκτη διάλεξη του κύκλου «Τροφές, ‘(Οινο) πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Αμπέλια και κρασιά στις μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου 2

Ομιλητές:
•    Ersin Doğer (Ege University)
Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοπαραγωγή στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας (Ιωνία και Αιολίδα)

•    Έλσα Κοντογιώργη (Ακαδημία Αθηνών)
Ρωμιοί αμπελουργοί πριν και μετά την Ανταλλαγή των πληθυσμών. Μια ιστορία κρασιού στη Μικρά Ασία και την Ελλάδα.


Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Διεύθυνση:  Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433,
Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +902122449335
E-mail:
Web:  www.mfa.gr/turkey

Lecture series in Sismanoglio Megaro: “Vines and Wines of the Aegean coasts of Anatolia from Antiquity to Modern Times”

On March 17th at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the sixth lecture of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.

Speakers:
•    Ersin Doğer (Ege University)
Viticulture and Wine Production on the Western coasts of Asia Minor (Ionia and Aiolis)

•    Elsa Kontogiorgi (Academy of Athens)
Rum Vinegrowers before and after the Exchange of Populations. A History of  Wine in Asia Minor and Greece.

Scientific Coordinator: Evangelia Balta

All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr

There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.
You can read more for the lecture series here