Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης arrow Νέα arrow Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Για το σώμα και την ψυχή: Νέες προσεγγίσεις για τη βυζαντινή διατροφή»

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Για το σώμα και την ψυχή: Νέες προσεγγίσεις για τη βυζαντινή διατροφή»

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Για το σώμα και την ψυχή: Νέες προσεγγίσεις για τη βυζαντινή διατροφή»

Please scroll down for English

Στις 20 Μαΐου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η όγδοη και τελευταία διάλεξη του κύκλου «Τροφές, (‘Οινο) πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ομιλητές:

  • Johannes Koder (Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας)

Από τη φάβα στη φασολάδα. Η καθημερινή διατροφή στην Κωνσταντινούπολη

  • Νίκη Τσιρώνη (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)

Η τροφή ως πνεύμα και το πνεύμα ως τροφή στο Βυζάντιο

Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Διεύθυνση:  Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433,
Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +902122449335
E-mail:
Web:  www.mfa.gr/turkey

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Για το σώμα και την ψυχή: Νέες προσεγγίσεις για τη βυζαντινή διατροφή»


Lecture series in Sismanoglio Megaro: “For body and soul: New approaches on the Byzantine diet.”

On May 20th at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the eighth and last of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.

Speakers:

  • Johannes Koder (Austrian Academy of Sciences)

From Phaba to Kuru Fasulye - Everyday Food in Constantinople

  • Niki Tsironi  (National Hellenic Research Foundation)

Food as Spirit and Spirit as Food in Byzantium

Scientific Coordinator: Evangelia Balta

All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr

There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.
You can read more for the lecture series here

Address: Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433, Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Telephone:+902122449335 +902122449335
E-mail: 
Web site:  www.mfa.gr/turkey