Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης arrow Νέα arrow Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Η λειτουργία των ταβερνών στο 16ο και 17ο αι.» και «Πολιτισμική κληρονομιά και αμπελοκαλλιέργεια στην Τουρκία»

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Η λειτουργία των ταβερνών στο 16ο και 17ο αι.» και «Πολιτισμική κληρονομιά και αμπελοκαλλιέργεια στην Τουρκία»

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Please scroll down for English
Στις 15 Νοεμβρίου 2014, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η δεύτερη διάλεξη του κύκλου «Τροφές, (οινο) πνεύματα και γαστρονομικές συνήθειες στην Ανατολική Μεσόγειο», που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών.
Ομιλητές:
Fikret Yılmaz (Bahçeşehir University)
Η λειτουργία των ταβερνών στο 16ο και 17ο αι. Αλλαγές και ποταπαγορεύσεις

Lucienne Thys- Şenocak (Koç Unıversity)
Πολιτισμική κληρονομιά και αμπελοκαλλιέργεια στην Τουρκία
Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.mfa.gr/turkey/sismanogleiomegaro/ekdiloseis/trophes-oino-pneumata-kai-gastronomikes-sunetheies-sten-anatolike-mesogeio.html

Διεύθυνση: Σισμανόγλειο Μέγαρο, Istiklal Caddesi No 60, 34433, Galatasaray-Beyoglu,
Τηλ:+902122449335 +902122449335
E-mail:
Web: www.mfa.gr/turkey

Lecture series in Sismanoglio Megaro:  ”How tavernas operated in the 16th and 17th c.” and “Cultural Heritage and Viticulture in Turkey”
On November 15th, at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the second lecture of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.
Speakers:
Fikret Yılmaz (Bahçeşehir University)
How tavernas operated in the 16th and 17th c. Changes and alcohol prohibition

Lucienne Thys- Şenocak (Koç Unıversity)
Cultural Heritage and Viticulture in Turkey
Scientific Coordinator: Evangelia Balta
All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr
There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.