Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Μεσογειακό λάδι : Φωτίζοντας, αρτύοντας, καλλωπίζοντας»
Please scroll down for English
Στις 16 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η τρίτη διάλεξη του κύκλου «Τροφές, ‘(Οινο) πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Ομιλητές:
Ευριδίκη Σιφναίου (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)
Τεχνογνωσία λαδιού και σαπουνιού. ‘Περιπατητικές’ πολιτιστικές αξίες στις δύο πλευρές του Αιγαίου
• Mehmet Genç (Πανεπιστήμιο Şehir)
Ο εφοδιασμός της Κωνσταντινούπολης με λάδι
Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά
Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).
Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Διεύθυνση: Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433, Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +902122449335
E-mail:
Web: www.mfa.gr/turkey
Lecture series in Sismanoglio Megaro: “Mediterranean olive-oil: Lighting, cooking, perfuming”
On December 16th, at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the third lecture of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.
Speakers:
Evridiki Sifnaios (National Hellenic Research Foundation)
Oil and soap know-how. ‘Peripatetic’ cultural values on both sides of the Aegean
Mehmet Genç (Şehir Üniversitesi)
Supplying Istanbul with olive oil
Scientific Coordinator: Evangelia Balta
All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr
There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.