Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης arrow Νέα arrow Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Ψάρια και θαλασσινά, ψαριές και ψαράδες στη βυζαντινή και οθωμανική αυτοκρατορία

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Ψάρια και θαλασσινά, ψαριές και ψαράδες στη βυζαντινή και οθωμανική αυτοκρατορία

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Ψάρια και θαλασσινά, ψαριές και ψαράδες στη βυζαντινή και οθωμανική αυτοκρατορία

Please scroll down for English

Στις 22 Απριλίου 2015 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η έβδομη διάλεξη του κύκλου «Τροφές, ‘(Οινο) πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Ομιλητές:

  • Χριστίνα Αγγελίδη (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)

Τα θαλασσινά ως δώρο και καθημερινή τροφή στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

  • Suraiya Faroqui (Πανεπιστήμιο Bilgi)

Ψάρια και ψαράδες στην οθωμανική Ισταμπούλ

Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Διεύθυνση:  Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433,
Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +902122449335
E-mail:
Web:  www.mfa.gr/turkey

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: Ψάρια και θαλασσινά, ψαριές και ψαράδες στη βυζαντινή και οθωμανική αυτοκρατορία

Lecture series in Sismanoglio Megaro: Fish and seafood, fishing and fishermen in the Byzantine and Ottoman Empires

On April 22nd at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the seventh lecture of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.

Speakers:

  • Christine Angelidi (National Hellenic Research Foundation)

Seafood as Gift and Everyday Meal in Byzantine Constantinople

  • Suraiya Faroqui (Bilgi University)

Fish and Fishermen in Ottoman Istanbul

Scientific Coordinator: Evangelia Balta

All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr

There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.

You can read more for the lecture series here

Address: Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433, Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Telephone:+902122449335 +902122449335
E-mail: 
Web site:  www.mfa.gr/turkey