Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Διαδικτυακή παρουσίαση Βιβλίου «Η Πόλη της Καρδιάς μας » Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, 18:30

Διαδικτυακή παρουσίαση Βιβλίου «Η Πόλη της Καρδιάς μας » Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, 18:30

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021

H Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντι¬νούπολη, κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου

«Η Πόλη της Καρδιάς μας »
Κορνηλία Τσεβίκ Μπαϊβερτιαν
Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021, ώρα: 18:30


μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Σισμανογλείου Μεγάρου στο facebook και στο Youtube

Πρόγραμμα
-   Χαιρετισμός Γενικής Προξένου κας Τζωρτζίνας Σουλτανοπούλου

Ομιλητές
-    Μαριλένα Λεάνα Ταστσιλάρ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης
-    Εσρά Όζσουερ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης.
-    Ηλιάννα Ουανίς, Μαθήτρια της 10ης τάξης του Ζαππείου

Το βιβλιο εκδίδεται από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, 2020

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα  

Κορνηλία Τσεβίκ Μπαϊβερτιάν


Γεννήθηκε και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Είναι φιλόλογος του Ζαππείου από το 1993 έως σήμερα. Δίδαξε στο Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Πόλης (2004-2008). Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετέφρασε το Ζητείται Ελπίς του Αντώνη Σαμαράκη στην τουρκική γλώσσα (1991). Το πρώτο της βιβλίο, Τα Άλματα, κυκλοφόρησε από την Εκδοτική Αθηνών (1995). Η διατριβή της με θέμα «Το Ζήτημα της Γλώσσας στην Κωνσταντινούπολη-Λόγος και Αντίλογος στην Εφημερίδα ο Ταχυδρόμος» εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Τσουκάτου (2008). Έλαβε μέρος σε συνέδρια που είχαν ως θέμα την «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας» και την «Εκπαίδευση στην Κων/πολη». Μετέφρασε στην τουρκική γλώσσα την ποιητική συλλογή της Καθηγήτριας της Φιλοσοφίας Ιωάννας Κουτσουράδη «Από το παραπέτασμα πίσω» (2016). Ασχολείται με θέματα που αφορούν την ιστορία της εκπαίδευσης, την γυναικεία χειραφέτηση και την «προφορική ιστορία» από το 2008. Την τελευταία πενταετία συνεργάζεται με  το πολυπολιτισμικό περιοδικό PAROS (στην Τουρκία) και την εφημερίδα ο Πολίτης (στην Ελλάδα), όπου στη σειρά «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» δημοσιεύει τις βιωματικές μαρτυρίες των Πολιτών διανύοντας τον 21ο αιώνα. Οι μαρτυρίες αυτές εκδόθηκαν σε βιβλία με τίτλο «Κωνσταντινουπολίτικη Προσωπογραφία» από τις Εκδόσεις Τσουκάτου 2018 και «Οι Ρωμιοί της Πόλης τον 21ο αιώνα» από τις Εκδόσεις PAROS.       

Λίγα λόγια για τους Ομιλητές

Μαριλένα Λεάνα Ταστσιλάρ,

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαριλένα Λεάνα Ταστσιλάρ, Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Cerrahpaşa, από το 2002. Ασχολείται με την Εκπαίδευση  των  Χαρισματικών  Παιδιών ως  μέλος της Εκπαιδευτικής  Σχολής  Hasan Ali Yücel, στον  κλάδο  Ειδικής Αγωγής. Η μεταπτυχιακή εργασία  και  η  διδακτορική  της  διατριβή  έχουν  ως  θέμα  την «Ικανότητα Σχεδιασμού  των  Χαρισματικών  Παιδιών».  Από  το  2002, αντιπροσωπεύει  την  Τουρκία  στο  Παγκόσμιο  Συμβούλιο  των Χαρισματικών  Παιδιών. Οι  ακαδημαϊκές  της  μελέτες  κι εργασίες  επίσης  έχουν ως  θέμα  την  διάγνωση, την εκπαίδευση και την ψυχολογία των χαρισματικών παιδιών. Είναι  η  συντάκτρια  και  συγγραφέας  του  βιβλίου με  τίτλο  «Η  Ψυχολογία  Χαρισματικών  Παιδιών»,  το  οποίο  εκδόθηκε  από  τον  Εκδοτικό  Οίκο  Νόμπελ. Έχει  κάνει  παρουσιάσεις  σε  εθνικά  και  διεθνή  συνέδρια  και  συμπόσια. Έχει  πολλά  δημοσιευμένα  άρθρα  στα Τουρκικά  αλλά  και  στα  Αγγλικά.

Εσρά Όζσουερ,
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Esra Özsüer, Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης από το 2004. Έλαβε το διδακτορικό της στην Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2015. Η διατριβή της εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Περίπλους το 2016 με τίτλο «Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Ελληνικά και Τουρκικά Βιβλία Ιστορικής Μυθοπλασίας και Παιδικό Κοινό». Επίσης, το 2018 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Kronik  το έργο της «Τουρκοκρατία: Η εικόνα των Τούρκων στην Ευρώπη». Ασχολείται, ακόμη, με τις συγκριτικές μελέτες για την Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας και της Τουρκίας, την Ισλαμοφοβία, την ταυτότητα-ετερότητα, την Εικόνα του Άλλου, την Προπαγάνδα, τον εθνικισμό, την Μικρασιατική Εκστρατεία των Ελλήνων, τον Εθνικό Αγώνα των Τούρκων και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών. Έχει πολλά δημοσιευμένα άρθρα. Γνωρίζει πολύ καλά τα Ελληνικά και μιλάει Αγγλικά.