Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Γεύματα αγροτών και αστών στο Βυζάντιο και την οθωμανική Πόλη»

Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Γεύματα αγροτών και αστών στο Βυζάντιο και την οθωμανική Πόλη»

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Food Please scroll down for English

Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η πέμπτη διάλεξη του κύκλου «Τροφές, ‘(Οινο) πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ομιλητές:
• Μαρία Λεοντσίνη (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)
Βυζαντινά, ινδικά και σαρακηνικά γεύματα: Μια ματιά στις βυζαντινές και αραβικές συνήθειες

• Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου
Αστοί της Ανατολής. Καθημερινές συνήθειες και γαστρονομικές γεύσεις (Ανδρέας Συγγρός, Camondo, Said Bey)

Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ*

Διεύθυνση: Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433,
Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +902122449335
E-mail:
Web: www.mfa.gr/turkey

Lecture series in Sismanoglio Megaro: “Peasants’ and Bourgeois’ meals in Byzantium and Ottoman Istanbul”

On February 17th at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the fifth lecture of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.

Speakers:
• Maria Leontsini (National Hellenic Research Foundation)
Byzantine, Indian and Saracen meals: glimpses into Byzantine and Arab eating habits

• Maria-Christina Chatziioanou (National Hellenic Research Foundation)
Bourgeois from the Levant; Their Everyday Habits and Culinary Tastes (Andreas Syngros, Camondo, Said Bey)

Scientific Coordinator: Evangelia Balta

All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr

There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.
You can read more for the lecture series here*