Κύκλος διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο: «Μεσογειακή δίαιτα. Μύθοι και πραγματικότητες, τότε και τώρα»
Please scroll down for English
Στις 20 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η τέταρτη διάλεξη του κύκλου «Τροφές, ‘(Οινο) πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο» που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Ομιλητές:
• Ηλίας Αναγνωστάκης (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)
Βυζαντινή διατροφή. Μύθοι και Πραγματικότητες
• Άγγελος Σικαλίδης & Αλεξάνδρα Χρήστου (Πανεπιστήμιο Şehir)
Παλιότερη και νεότερη διατροφή των κατοίκων στο Αιγαίο
Επιστημονική υπεύθυνη: Ευαγγελία Μπαλτά
Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “BLOD – Bodossaki Lectures on Demand” (www.blod.gr).
Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Περισσότερα για τον κύκλο διαλέξεων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Διεύθυνση: Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433, Galatasaray-Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +902122449335
E-mail:
Web: www.mfa.gr/turkey
Lecture series in Sismanoglio Megaro: “Mediterranean diet: Myths and Realities Past and Present”
On January 20th at 19.00, Sismanoglio Megaro is hosting the fourth lecture of the series “Food, Spirits and Gastronomic Traditions in the Eastern Mediterranean”, organized by the Consulate General of Greece in Istanbul and the Hellenic Research Institute.
Speakers:
• Ilias Anagnostakis (National Hellenic Research Foundation)
Byzantine Diet. Myths and Realities
• Angelos Sikalidis & Aleksandra Kristo (Yeni Yüzyıl University)
The Old and New Diet of the Aegean Population
Scientific Coordinator: Evangelia Balta
All lectures will be uploaded to the Bodossaki Foundation’s digital platform BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) www.blod.gr
There will be simultaneous translation from English to Turkish and vice versa.
Entrance is free of charge.
You can read more for the lecture series here