- Αρχική
- Οι Αρχές μας
- Η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο
- Γενικά
- Πολιτικές Σχέσεις
- Μορφωτικές και Πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου
- Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις
- Η ελληνική ομογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Αμυντικές Σχέσεις
- Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πολιτιστικές Σχέσεις και Ελληνική Ομογένεια
- Ελληνικές Κοινότητες
- Ευρωπαίοι πολίτες και Brexit
- Νέα
- Υπηρεσίες για τον πολίτη
Μόνιμη έκθεση «Γιώργος Σεφέρης: Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διπλωμάτης» - Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας για το κοινό (Ιούνιος 2024)
Μόνιμη έκθεση «Γιώργος Σεφέρης: Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διπλωμάτης» - Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας για το κοινό (Ιούνιος 2024)
Τις πόρτες της στο κοινό θα ανοίξει την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.μ., και την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., η μόνιμη έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας «Γιώργος Σεφέρης: Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διπλωμάτης» στην Πρεσβευτική Κατοικία στο Λονδίνο (51 Upper Brook Street, London, W1K 2BT).
Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους δωρεάν στον παρακάτω σύνδεσμο (εδώ), ενώ απαραίτητη κατά την προσέλευσή τους στον χώρο είναι η προσκόμιση εγγράφου ταυτότητας.
Νέες ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα ανακοινώνονται μέσα από την ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Πρεσβείας (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn).
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 24 Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της 60ής επετείου από την ανακοίνωση της απονομής του βραβείου Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη. Κεντρικοί άξονές της, τρεις ιδιότητες -δύο ειδικές και μία καθολική- τις οποίες ο κορυφαίος Έλληνας λογοτέχνης υπηρέτησε πιστά καθ' όλη τη ζωή του. Αυτές του ποιητή, του διπλωμάτη και του ανθρώπου.
Στον ιστορικό χώρο του «Γραφείου Σεφέρη», όπου ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής και διπλωμάτης έζησε και εργάστηκε κατά τη θητεία του ως Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο (1957-1962), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα μια σειρά εκθεμάτων (φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, ζωγραφικοί πίνακες, υπηρεσιακή και προσωπική αλληλογραφία, αποκόμματα εφημερίδων της εποχής, ελληνικές και ξένες εκδόσεις έργων του, κ.α.), να έρθουν σε επαφή με πτυχές του έργου, της ζωής και της προσωπικότητας του Γιώργου Σεφέρη, και της βαθιάς και μακρόχρονης σχέσης του με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αφορμή και έναυσμα για την έκθεση στάθηκε πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία μεσολάβησε για να μεταφερθούν 32 αντικείμενα από τη Συλλογή της Άννας Λόντου και του Νικόλαου Παΐσιου στην Ελληνική Πρεσβεία. Τα 32 αυτά αντικείμενα αποτέλεσαν τον αρχικό κορμό της έκθεσης, η οποία εν συνεχεία εμπλουτίστηκε με νέα εκθέματα.
Στη δημιουργία της έκθεσης συνέβαλαν, επίσης, άτομα και φορείς που παραχώρησαν υλικό, αντικείμενα και έργα από τις συλλογές και τα αρχεία τους, και, ειδικότερα, η Yπηρεσία Διπλωματικού & Iστορικού Aρχείου (Υ.Δ.Ι.Α.) του Yπουργείου Eξωτερικών, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, το Φωτογραφικό Αρχείου Γιώργου Σεφέρη / ΜΙΕΤ, το Μουσείο του Louth, και η εικαστικός Λήδα Κοντογιαννοπούλου.