- Αρχική
- Οι Αρχές Μας
- Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ
- Νέα
- Υπηρεσίες
- Newsletter
Eνημερωτική εκδήλωση εγρήγορσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστούμε τίτλο «Breast Cancer Awareness»
Με ιδιαίτερη επιτυχία και με αθρόα προσέλευση γυναικείου κυρίως κοινού, πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου,στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, η ενημερωτική εκδήλωση εγρήγορσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστούμε τίτλο «Breast Cancer Awareness». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο καθιέρωσης του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για την ύπουλη αυτή ασθένεια, με παρουσίαση των σύγχρονων θεραπειών.
Στην εκδήλωση μίλησαν διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί επιστήμονες, που ασχολούνται ο καθένας στον τομέα του με την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, όπως η Dr. Lorraine Chrysomallis – Valasiadis από το νοσοκομείο Northwell Health, ο Dr. George Plitas από το Memorial Sloan – Kettering Cancer Center και η Dr. Eleni Andreopoulou από το Weill Cornell Medicine.Την ενημερωτική συζήτηση συντόνισε η Dr. Stella Lymberis από το νοσοκομείο NYU Langone Health.
Καλωσορίζοντας τους επιστήμονες και το κοινό, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη,κ. Ντίνος Κωνσταντίνου, αφού αναφέρθηκε στις χιλιάδες ζωές που χάνονται κάθε χρόνο από την ασθένεια που δεν γνωρίζει σύνορα και δεν κάνει διάκριση ηλικιών ακόμη και φύλων, τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η εγρήγορση και η προβολή της ζωτικής σημασίας της πρόληψης, αλλά και η δημιουργία κοινότητας αλληλεγγύης για την υποστήριξη και ενθάρρυνση των ασθενών. Επικαλούμενος τη ρήση του Ιπποκράτη «Το προνοείν και προλαµβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν»,ο κ. Κωνσταντίνου καλοσώρισε τους επιστήμονες του πάνελ, ευχαριστώντας τους προσωπικά για την συμμετοχή τους στην ενημερωτική συνάντηση.
Οι διακεκριμένοι παριστάμενοι επιστήμονες,αφού ανέφεραν εισαγωγικά ότι στατιστικά 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους καρκίνο του μαστού, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεθόδους πρόληψης τόσο στις απλές (ψηλάφηση στήθους) όσο και στις τακτικές μέσω ετήσιας μαστογραφίαςιδιαίτερα για τις γυναίκες άνω των 45 ετών, υπογραμμίζοντας ότι αν ο καρκίνος διαγνωστεί εγκαίρως τότε το ποσοστό επιβίωσης του ασθενή είναι ιδιαίτερα υψηλό. Στην συνέχεια περιέγραψαν -ο καθένας για τον τομέα του- τις πλέον σύγχρονες μεθόδους θεραπείας της ασθένειας τόσο της συστημικής προσέγγισης όσο και της τοπικής/χειρουργικής, αλλά και τις σχετικές έρευνες στον τομέα της γενετικής και των ιατρικών τεχνολογιών αιχμής.
Μετά την ενημερωτική συζήτηση, ακολούθησε πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων του κοινού για θέματα πρόληψης και των μεθόδων θεραπείας της ασθένειας.